Ordu’da günlük depolanan yaklaşık 250 ton evsel atık ile Büyükşehir Belediyesi 30 bin konutun elektrik enerjisini üretecek.
2020 yılı itibariyle enerji üretim çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, son çalışmalarını da tamamlayarak tesisi enerji üretimine hazır hale getirdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) alınacak kesin kabul sonrası enerji üretimi, 2021 yılı Mart ayında itibaren başlatılması hedefleniyor.
Doğaya uyumlu üretim
Günlük 250 ton değeri olmayan, geri dönüştürülemeyen atıktan enerji üretileceğini kaydeden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Yapılacak çalışma son derece çevre dostu, doğayla uyumlu bir üretim olacak. Ordu’da atık artık sorun olmayacak” dedi.
Saatte 7 megawaat üretim
Çaybaşı ilçesinde bulunan tesise her gün getirilen 550 ton atığın yaklaşık 250 tonunun geri dönüştürülemeyen, değeri olmayan atıklardan oluştuğuna işaret eden Başkan Güler şunları söyledi:
“Biz bu atıklardan enerji üreterek onları değerli hale getireceğiz. Tesisimiz de kurulan enerji dönüşüm sistemiyle atıktan elektrik enerjisi üretmeye başladık. Tesisimizde üretim için gerekli her çalışmayı bitirerek üretime hazır hale getirdik. Kısa bir süre içerisinde de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan alacağımız kesin kabul sonrası üretimi başlatacağız. İlk etapta 1,4 megawaat saat ile başlangıç yapacağımız tesisimizde yıllara göre artış göstererek 7,0 megawaatt saate yani 30 bin konutun enerjisini üretecek hale getireceğiz. Yapılacak çalışma son derece çevre dostu, doğayla uyumlu bir üretim olacak” Haber merkezi