Güler’in Bir Projesi Daha Tanıtılıp Rafa Kaldırıldı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından 2019'da tanıtılan Keyfalan Yaylası'nın canlandırılması projesi, turizm potansiyelini artırmayı amaçlıyordu. Proje kapsamında bungalov tarzı evler ve sosyal tesisler inşa edilerek, doğal yapının korunması planlanmıştı. Ancak, proje tanıtımından sonra herhangi bir gelişme yaşanmamış ve yatırım rafa kaldırılarak unutulmuş gibi görünüyor.

Uğur Kahyaoğlu
Uğur Kahyaoğlu Tüm Haberleri
+6
Video için play'e tıklayın

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından 2019 yılında tanıtılan Mesudiye'nin 1200 rakımlı zirvesinde bulunan Keyfalan Yaylası'nın canlandırılması projesi turizm potansiyelini artırmayı ve bir zamanlar futbol takımlarının tercih ettiği önemli bir merkez olarak anılan yaylayı eski günlerine döndürmeyi amaçlıyordu.

Proje kapsamında, Keyfalan Yaylası'nın doğal yapısını ve yaşam kültürünü koruyarak turizm odağı haline getirmeyi hedefleyen Dr. Mehmet Hilmi Güler, yayla içerisine bungalov tarzı evler ve sosyal tesisler inşa ederek, yayla evi tipolojisini sürdürmeyi planlıyordu. Doğal malzemelerin kullanılacağı, güneş enerjisinden yararlanılacak ve çevreye zarar vermeyecek bir yapı planı doğrultusunda, Keyfalan Yaylası'nın turizm potansiyeli artırılacaktı.

Keyfalan Yaylasında turizmi destekleme amacıyla bir otel yapıldı ama bu oteli Mesudiye Belediyesi kendi imkânları ile bölgeye kazandırdı.

Tanıtım toplantısında Dr. Mehmet Hilmi Güler’in projesi için şu ifadeler kullanılmıştı;

“Ordu turizmine farklı bir nefes getirecek olan Mesudiye Keyfalan Yaylası’nın doğal yapısı, bitki örtüsü, yapı ve yaşam kültürüyle birlikte bütünlüğünü koruyarak bir turizm odağına dönüşebilen, bunun yanı sıra yeni eklenecek yapıların bir bütünle ve doğal yapıya zarar vermemesi ana hedefimizdir.

Yaylada hali hazırda bulunan yapıların yapım sistemi kullanılan malzemeler, doğayla ilişki kurma biçimleri ve güneş enerjisinden yararlanmak gibi konular dikkate alınmıştır. Yaylayı ziyaret edecek olan kullanıcıların yayla kültürünü ve yaşam biçimine deneyimleyebilmeleri için yeni yapıların bu kültürün bir parçası olabilmeleri önemlidir.

Buna bağlı olarak konaklama birimlerinin mevcut yayla evi tipolojilerinden belirgin bir biçimde ayrışmaması dikkat edilerek, bungalov tarzı evler ve sosyal tesis, göl çevresinde tasarlanmıştır. Yayla evi tipolojisini sürdürebilmek amacıyla doğal malzemeler tercih edilmiştir. Projede her bir konaklama birimi, yaşama mekanı, yatak odası, çocuk odası ve banyo modellerinin alandaki ağaçların konumuna bağlı olarak farklı şekillerde bir araya gelmesiyle oluşturulmuştur.

Keyfalan Yaylası bir zamanlar futbol takımlarının kamp için tercih ettiği önemli merkezlerden olup bu yapıyı yeniden canlandırılarak kentin turizm halkasının oluşumunda önemli bir etken haline getirilecektir”

Ancak, tanıtım toplantısından sonra proje hakkında herhangi bir gelişme yaşanmamış ve söz konusu yatırım rafa kaldırılarak unutuldu. Yaylanın turistik cazibesini artırarak Ordu turizmine yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan proje, ne yazık ki beklentileri karşılayamadı.

Konuyla ilgili resmi makamlardan herhangi bir açıklama gelmemiş olsa da, Mesudiye halkı ve turizmseverler, Keyfalan Yaylası'nın geliştirilmesi konusundaki bu girişimin neden ertelendiği konusunda merak içindeler. Projenin rafa kaldırılmasının, bölgenin gelişimine katkı sağlayacak potansiyele sahip bir yatırımın göz ardı edilmesine yol açtığı düşünülmekte.

Bu gelişmeler, Keyfalan Yaylası'nın turistik cazibesini artırma amacındaki projenin geleceği konusunda şüpheleri beraberinde getiriyor. Ancak, bu konudaki belirsizlik, bölge halkı arasında bir hayal kırıklığı yaratmış gibi görünüyor.

20 Kas 2023 - 14:08 Ordu/ Mesudiye- Gündem

Muhabir  Uğur Kahyaoğlu